Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές
Μετατροπέας
Γλωσσάρι
  • Αλέθω Αλέθω
    Μετατρέπω κάποιες ουσίες (αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λπ.) σε σκόνη
  • Αλεύρι Αλεύρι
    Όταν αναγράφεται σε συνταγή, εννοείται το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναφέρεται συγκεκριμένος τύπος αλευριού (πχ. που φουσκώνει μόνο του)
  • Αλευρώνω Αλευρώνω
    Καλύπτω ένα υλικό με αλεύρι, ή πασπαλίζω με αλεύρι μια φόρμα ή έναν πάγκο. Επίσης αλευρώνουμε μια επιφάνεια κοπής ή πάγκο εργασίας πριν ανοίξουμε τη ζύμη ή ζυμώσουμε.
  • Αμυγδαλόπαστα Αμυγδαλόπαστα
    Πάστα η οποία φτιάχνεται από αμύγδαλα και ζάχαρη και χρησιμοποιείται συνήθως για ντεκόρ ή γέμιση σε κέικ, τούρτες κλπ.
  • Ανακατεύω Ανακατεύω
    Αναμιγνύω διάφορα υλικά και τα ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μίγμα ίδιου χρώματος και υφής.
  • Ανακατεύω ανάλαφρα-ελαφρά Ανακατεύω ανάλαφρα-ελαφρά
    Ενσωματώνω στο μίγμα μου αυγά μαρέγκα ή κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει με μίξερ σε σφιχτή κρέμα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή μαρίζα. Ανακατεύω με απαλές κυκλικές κινήσεις από τη βάση του μπολ προς τα πάνω, για να μην ‘πέσει’ το μίγμα μου και να ενωθούν τα 2 μίγματα σταδιακά.
  • Ανοίγω (ζύμη) Ανοίγω (ζύμη)
    Απλώνω και ισιώνω τη ζύμη με τον πλάστη της ζαχαροπλαστικής
  • Αρωματίζω Αρωματίζω
    Ρίχνω μια αρωματική ουσία σε ένα καυτό υγρό, για να πάρει το άρωμά της. Για παράδειγμα, αρωματίζουμε με βανίλια το γάλα ή με τσάι την κρέμα γάλακτος.
  • Αφρατεύω Αφρατεύω
    Χτυπώ δυνατά ασπράδια αυγών, κρέμα ή άλλο μίγμα έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερο όγκο, επειδή ενσωματώνονται σε αυτό πολλές μικρές φυσαλίδες αέρα.
  • Βούτυρο Κακάο Βούτυρο Κακάο
    Λιπαρό, υπόλευκο υλικό που περιέχεται φυσικά στους σπόρους του κακάου. Η γεύση και η οσμή του δεν αλλοιώνονται και λιώνει περίπου στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος (32-33ο C περίπου).
  • Βουτυρώνω Βουτυρώνω
    Προσθέτω βούτυρο σε ένα μίγμα ή αλείφω βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου με πινέλο ή χαρτί κουζίνας σε φόρμες ζαχαροπλαστικής, σε πλάκες ψησίματος ή σε επιφάνεια εργασίας προκειμένου να μην κολλήσει το γλυκό στο κάτω μέρος ή/και στα τοιχώματα της φόρμας κατά το ψήσιμο.
  • Γαρνίρω Γαρνίρω
    Διακοσμώ τα γλυκά.
  • Γκανάς Γκανάς
    Μίγμα σοκολάτας, κρέμας και/ή βουτύρου.
  • Γλασάρω Γλασάρω
    1. Επικαλύπτω ζεστά ή κρύα γλυκά με ένα στρώμα σοκολάτας ή γλάσου φρούτων, για να προσθέσω λάμψη και περισσότερη απόλαυση. 2. Καλύπτω το πάνω μέρος ενός γλυκού με μια στρώση λιωμένης σοκολάτας, ζάχαρης άχνης ή σιροπιού για να βελτιώσω την εμφάνιση και το γευστικό αποτέλεσμα. 3. Πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη ένα γλυκό (π.χ. κρεμ μπρυλέ), στο τέλος του ψησίματος για να καραμελώσει το πάνω μέρος.
  • Δένω Δένω
    Κάνω ένα υγρό πυκνότερο χρησιμοποιώντας ζελατίνη, αλεύρι, άμυλο, κρόκο αυγών ή κρέμα γάλακτος.
  • Δουλεύω (ζύμη) Δουλεύω (ζύμη)
    Πιέζω τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας με την παλάμη. Με τη διαδικασία αυτή, το μίγμα δένει και η ζύμη γίνεται ομοιογενής, χωρίς να μαλακώσει.
Tips
Βίντεο

Cookies

Η Nestlé θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες για να κατανοήσει τα ενδιαφέροντά σας, να προσαρμόσει τον ιστότοπό της στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις της. Η Nestlé σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών και σας καλεί να μελετήσετε την Πολιτική Ιδιωτικότητας, η οποία περιλαμβάνει μία εκτενή περιγραφή του πώς χρησιμοποιεί τα cookies.
OK Ρυθμίσεις