Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Χριστουγεννιάτικος κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα κάστανα

Συνταγή για: Χριστουγεννιάτικος κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα κάστανα
Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 120γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  Πραλίνα ψιλοκομμένη 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε 50γρ. & 30γρ.
  • 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια & κρόκους
Υλικά για την επικάλυψη:
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 40γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 50γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 80ml γάλα
  • 100γρ. βούτυρο μαλακωμένο
Υλικά για τη γέμιση:
  • 500γρ. κρέμα γαλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Υλικά για τα καραμελωμένα κάστανα:
  • 400γρ. κάστανα βρασμένα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 15γρ. βούτυρο
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Χτυπήστε τους κρόκους με τα 50γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και αφού κρυώσει λίγο ενσωματώστε τη στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το αλάτι και μετά τα 30γρ. ζάχαρη. Αυξήστε ταχύτητα μέχρι να ετοιμαστεί η μαρέγκα.
  2. Ενσωματώστε τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων. Θυσιάστε το 1/4 από αυτή για να αφρατέψει πρώτα το μίγμα με τους κρόκους και μετά σιγά σιγά προσθέστε την υπόλοιπη σε 2 μέρη ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Απλώστε το μίγμα σε ταψί φούρνου που του έχετε βάλει λαδόκολλα από πάνω, αφού πρώτα τη λαδώσετε και τη βουτυρώσετε.
  3. Ψήστε στους 180°C για 12-15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και βάλτε από πάνω μια νοτισμένη πετσέτα για να κρυώσει έτσι. Με τον τρόπο αυτό δε ξεραίνεται το παντεσπάνι και είναι πιο εύκολο να το τυλίξετε μετά σε ρολό.
  4. Εκτέλεση για την επικάλυψη: Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα την άχνη και το κακάο, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Τέλος, προσθέστε σιγά σιγά το γάλα. Όταν πια μπει όλο το γάλα ξεκινήστε να χτυπάτε το μείγμα σε πολύ γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά. Αφαιρέστε από το μίξερ και αφήστε το στο ψυγείο.
  6. Εκτέλεση για τη γέμιση: Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει να φουσκώνει ρίξτε σιγά σιγά την άχνη.
  7. Εκτέλεση για τα κάστανα: Σε ένα κρύο τηγάνι βάλτε τα κάστανα και τη ζάχαρη. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και με μια σπάτουλα ανθεκτική στην θερμότητα ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Αφαιρέστε τα κάστανα από τη φωτιά, και αδειάστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  8. Συναρμολόγηση του κορμού: Ξεφορμάρετε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα και με μια σπάτουλα απλώστε τη γέμιση αφήνοντας μόνο 1-2 εκ από την πάνω άκρη του παντεσπανιού χωρίς γέμιση. Πασπαλίστε με τα κάστανα.
  9. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ξεκινήστε να τυλίγετε το παντεσπάνι και να διαμορφώνετε τον κορμό. Βάλτε τον σε μια πιατέλα με την ένωση προς τα κάτω. Με την επικάλυψη καλύψτε από πάνω τον κορμό και με ένα πιρούνι κάντε γραμμές πάνω του για να μοιάζει περισσότερο σαν δέντρο.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ