Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για: Βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά για το 1ο μίγμα :
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Υλικά για το 2ο μίγμα :
  • 200 γρ. αυγά (4 αυγά μέτρια)
  • 75 γρ. γάλα
Υλικά για το 3ο μίγμα :
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη: 
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Λευκή 180γρ.
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Χτυπάτε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνετε τα υπόλοιπα υλικά από το 1ο μίγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάτε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε αυτή τη σκόνη στο μίγμα που υπάρχει στο μίξερ και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Προσθέστε τα υλικά του 2ου μείγματος σιγά σιγά. Βγάλτε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε το 3ο μίγμα και ανακατέψτε πολύ σιγά με μια κουτάλα.
  5. Βουτυρώστε & αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, αφού πρώτα έχετε αλείψει το πάνω μέρος του κέικ με ένα κρόκο αυγού για να πάρει ωραίο χρώμα.
Συμβουλή του Σεφ:
Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάτε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ