Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Τούρτα Λαγός

Τούρτα Λαγός
Συνταγή για: Τούρτα Λαγός

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 90γρ. ζάχαρη
  • 90γρ. αλεύρι
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ.
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
  • 3 με 4 αχλάδια σε κομπόστα
  • 10 με 12 πουράκια (σοκολατένιες γεμιστές γκοφρέτες)
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C
    2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν μους. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το σε ένα τσέρκι μεσαίας διάστασης ή σε στρογγυλή φόρμα (28cm), που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήστε για 10 λεπτά.
    3. Κάντε τρίμματα τα πουράκια, ανακατέψτε τα με 100γρ. λιωμένης κουβερτούρας (1/2 κουβερτούρα NESTLE DESSERT) και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
    4. Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και αδειάστε τη σε ένα γυάλινο μπολ. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Αδειάστε τα 2 της κρέμας στη σοκολάτα και ανακατέψτε δυνατά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 με απαλές περιστροφικές κινήσεις (από κάτω προς τα πάνω) με μία μαρίζα ή σπάτουλα. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
    5. Πάνω στο ψημένο σας μπισκότο τοποθετήστε τις κομμένες ροδέλες από τα αχλάδια, από πάνω βάλτε κομματάκια της κουβερτούρας που έχετε ανακατέψει με τα πουράκια και τέλος αδειάστε το μίγμα της λευκής καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα (50γρ) σχεδιάστε σχήματα της αρεσκείας σας. Επανατοποθετήστε το ψυγείο για 10' και σερβίρετε.
    Συμβουλή του Σεφ:
    1) Για να φτιάξετε το λαγό, ξεφορμάρετε και δημιουργήστε τον κόβοντας με ένα μαχαίρι (χρησιμοποιήστε μία κομμένη εικόνα λαγού για να το σχεδιάσετε πιο εύκολα). Με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα (50γρ) σχεδιάστε το περίγραμμα και τα μάτια του λαγού. 2) Μπορείτε αντί για κομπόστα να χρησιμοποιήσετε φρέσκα αχλάδια και να βράσετε με 30γρ ζάχαρη ή να τα σωτάρετε (χωρίς λάδι) προσθέτοντας λίγη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ