Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Ταρτάκια με αχλάδι και μους σοκολάτας

Συνταγή για: Ταρτάκια με αχλάδι και μους σοκολάτας

  •  3 αχλάδια
  • 1 στικ βανίλια
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. 
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. αμυγδαλα σκόνη
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι
  • αλεύρι & βούτυρο για τις φόρμες
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τα αχλάδια & καραμελώστε τα μαζί με το στικ βανίλιας σε δυνατή φωτιά.
  2. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα. & λιώστε τα 150γρ. σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500 W
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατέψτε τα 2 μείγματα, αφού κρυώσει η σοκολάτα, και αφήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες.
  4. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τα αυγά ένα ένα, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αχλάδια σε κύβους και την υπόλοιπη ψιλοκομμένη κουβερτούρα με μια σπάτουλα.
  5. Χωρίστε το μείγμα σε 5 αλευρο-βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε να κρυώσουν.
  6. Τέλος, σερβίρετε μαζί με τη μους.
Συμβουλή του Σεφ:
Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε φόρμες μιας χρήσης. Ο συνδυασμός με την μους είναι που απογειώνει το γλυκό!!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ