GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Τάρτα με λευκή σοκολάτα & φραμπουάζ (σμέουρα)

Τάρτα με λευκή σοκολάτα και φραμπουάζ (σμέουρα)
Συνταγή για: Τάρτα με λευκή σοκολάτα & φραμπουάζ (σμέουρα)

Υλικά

  • ζύμη για τάρτες (250γρ)
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ζελατίνη
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ.
  • 400γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα (φραμπουάζ)
  •  

    Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
    2. Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
    4. Σε ένα μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    5. Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τα φραμπουάζ και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.
    Συμβουλή του Σεφ:
    Αν τα φραμπουάζ είναι φρέσκα, προσθέστε 1-2κ.σ. ζάχαρη απευθείας στα φρούτα πριν τα προσθέσετε στη συνταγή.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ