GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα από τον Γιάννη Αποστολάκη

Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα από τον Γιάννη Αποστολάκη
Συνταγή για: Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα από τον Γιάννη Αποστολάκη

Υλικά


  • 250 κρέμα γάλακτος ζωική
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170 γρ.)
  • 80γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάλτε την ζάχαρη και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να λιώνει, ανακατέψτε με ένα κουτάλι προσεχτικά σπάζοντας τους σβόλους που ίσως δημιουργηθούν.
  3. Όταν αρχίσει η καραμέλα να παίρνει έντονο καφέ χρώμα αποσύρετε από την εστία και ρίξτε σιγά σιγά την βραστή κρέμα γάλακτος.
  4. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα .
  5. Ρίξτε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, το βούτυρο και το αλάτι.
  6. Αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας και μεταφέρετε σε ένα βάζο.
  7. Διατηρήστε στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμείτε. Στο ψυγείο για πιο σφιχτή και εκτός για πιο κρεμώδες υφή.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ