GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Σοκολατένιος μπακλαβάς από τον Άκη Πετρετζίκη

Σοκολατένιος μπακλαβάς από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για: Σοκολατένιος μπακλαβάς από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

·  250γρ. βούτυρο

·  500γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

·  2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

·  1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 65% Κακάο 200γρ.

·  50γρ. ζάχαρη

·  1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού

 

Υλικά για το σιρόπι:


·  300γρ. ζάχαρη

·  500γρ. χυμό πορτοκαλιού

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε τα καρύδια, τα 50γρ. ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
  4. Βουτυρώστε καλά ένα σκεύος (30x45 εκ.) και τοποθετήστε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα - ένα πριν τα τοποθετήσετε.
  5. Απλώστε το μισό μίγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
  6. Προσθέστε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάλτε την υπόλοιπη γέμιση.
  7. Από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά, επίσης.
  8. Χαράξτε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου, από πάνω απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε για μιάμιση ώρα.
  9. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο σιρόπι.
  10. Με το που βγάλετε το ταψί από το φούρνο σιροπιάστε το & αφήστε το να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
1. by mwlogataki on 11/22/2016 7:01:36 PM
Την κουβερτούρα πρεπει να την εχω λιώσει για να την ανακαταέψω με τα υλικά που λέτε στο βημα 3?γτ λετε απλα να ειναι ψιλοκομμένη.
1.1 by on 11/23/2016 7:31:23 AM
Καλησπέρα, απλά ψιλοκομμένη! Όχι λιωμένη. Καλή απόλαυση :)
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ