Σοκολατένιος μπακλαβάς από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
· 250γρ. βούτυρο
· 500γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
· 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
· 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 65% Κακάο 200γρ.
· 50γρ. ζάχαρη
· 1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
Υλικά για το σιρόπι:
· 300γρ. ζάχαρη
· 500γρ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα καρύδια, τα 50γρ. ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
- Βουτυρώστε καλά ένα σκεύος (30x45 εκ.) και τοποθετήστε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα - ένα πριν τα τοποθετήσετε.
- Απλώστε το μισό μίγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
- Προσθέστε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάλτε την υπόλοιπη γέμιση.
- Από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά, επίσης.
- Χαράξτε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου, από πάνω απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε για μιάμιση ώρα.
- Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο σιρόπι.
- Με το που βγάλετε το ταψί από το φούρνο σιροπιάστε το & αφήστε το να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.