Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Σοκολατένια Madeleines

Σοκολατένια Madeleines
Συνταγή για: Σοκολατένια Madeleines

Υλικά

 

•    150γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο

•    4 αυγά

•    180γρ.  αλεύρι και 1 κ.σ. επιπλέον

•    150γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα επιπλέον 

•    90γρ. καστανή ζάχαρη

•    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Τρίψτε την κουβερτούρα στον τρίφτη.
  3. Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το βούτυρο, το μπέικιν και την τριμμένη κουβερτούρα. Βάλτε το μίγμα σε ένα κορνέ.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  5. Αλευροβουτυρώστε τις θήκες της φόρμας και προσθέστε το μίγμα (τα 2/3). (Μπορείτε να βρείτε και ειδικές φόρμες σιλικόνης για μαντλέν, οι οποίες δε χρειάζονται αλευροβουτύρωμα).
  6. Αφήστε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο.
  7. Ψήστε τα μαντλέν για 7-10 λεπτά. Πρέπει να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρά.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα μαντλέν.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ