Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Σοκολατάκια με λικέρ από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά για 25 σοκολατάκια
  • 2 κουβερτούρες  NESTLÉ DESSERT (400γρ.)
  • 1 κ.γ. γεμάτοι σπόροι παπαρούνας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. καραμελωμένο τζίντζερ κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.γ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Ψιλοκόψτε τις δύο κουβερτούρες και κρατήστε ξεχωριστά το ¼ από αυτές.
  2. Στα μικροκύματα ή με τη βοήθεια ενός μπεν μαρί λιώστε τα ¾ από την κουβερτούρα.
  3. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τα μικροκύματα ή από τη φωτιά, προσθέστε την παπαρούνα, το τζίντζερ, το αλάτι και το λικέρ αν το χρησιμοποιήσετε, ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αμέσως μετά ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα.
  4. Ανακατεψτε μια φορά, αφήστε τη σοκολάτα 1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία και μετά ανακατεψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αδειάστε το μίγμα σε ένα κορνέ και με τη βοήθειά του γεμίστε τα φορμάκια από τα σοκολατάκια μας.
  6. Αφήστε μόνα τους τα σοκολατάκια μέχρι να πήξουν για 18-24 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω από τους 20 βαθμούς. Δεν τα βιάζεστε ούτε τα βάζετε στο ψυγείο.
  7. Ξεφορμάρετε και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα μέχρι να τα φάτε.
Συμβουλή του Σεφ:
Αν θέλετε να τα κάνετε και για μικρούς αφαιρέστε το λικέρ
1. by vassiadag on 12/9/2015 8:58:57 AM
Πολύ εύκολη συνταγή και φοβερή σε γεύση! Γίνεται και με διαφορετικά ποτά αντί για λικέρ?
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ