GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Μαλακά Cookies με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

Μαλακά Cookies με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
Συνταγή για: Μαλακά Cookies με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Γάλακτος 170γρ.
  • 280γρ. αλεύρι
  • 1/2κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λίγο αλάτι (1/4 κ.γ.)
  • 180γρ. βούτυρο
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
    2. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
    3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο (αφού έχει μαλακώσει) με τη ζάχαρη, τα αυγά και τις βανίλιες.
    4. Προσθέστε στο μίγμα σας το μίγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε εκ νέου.
    5. Κόψτε με ένα μεγάλο μαχαίρι την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και προσθέστε τα στο μίγμα σας.
    6. Πλάστε με τα χέρια σας μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τις στην πλάκα ψησίματος, την οποία έχετε προηγουμένως καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
    7. Ψήστε για 12 με 15 λεπτά.
    Συμβουλή του Σεφ:
    Όταν σχηματίζετε τα cookies σας, μην ξεχνάτε ότι η ζύμη απλώνεται κατά τη διάρκεια ψησίματος και επομένως η φόρμα του ψημένου μπισκότου θα είναι μεγαλύτερη και πιο απλωμένη από ότι πριν τα βάλετε στον φούρνο.
    2. by goofy on 9/12/2014 8:37:54 PM
    πολύ καλή η συνταγή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3. by καλλια on 11/27/2013 6:59:34 PM
    @ελενη73 βαλε 50 γρ παραπανω αλευρι,και 1 κ.γλ. μπεικιν παουντερ αντι για σοδα και πιστευω θα εισαι μια χαρα!εγω δεν τα βγαζω αν δε μυρισει η κουζινα,οποτε ξερω οτι ειναι ψημενα οντως!
    4. by eleni73 on 11/24/2012 11:36:32 AM
    Πολυ ωραια συνταγη.Τα μπισκοτα οντως βγαινουν μαλακα αλλα δεν μπορεις να τα πλασεις με το χερι γιατι η ζυμη κολλαει. Θελει με το κουταλι να τα βαζεις στη λαδοκολλα.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ