Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Σαρλότ σοκολάτας

Συνταγή για: Σαρλότ σοκολάτας
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 20 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 αυγά
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
    1. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί) και ανακατέψτε.
    2. Καλύψτε μια φόρμα για σαρλότ (ή εναλλακτικά στρογγυλή-τετράγωνη φόρμα μικρής-μεσαίας διάστασης) με διαφανή μεμβράνη. Βρέξτε λίγο τα μπισκότα σας με νερό για να μαλακώσουν και τοποθετήστε τα στη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας σας. Κόψτε τα μπισκότα που περισσεύουν από τη φόρμα.
    3. Προσθέστε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε καλά.
    4. Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη σταδιακά και με απαλές κινήσεις στο μίγμα σοκολάτας.
    5. Αδειάστε στο κέντρο της φόρμας σας το μισό μίγμα, τοποθετήστε μερικά ακόμα μπισκότα και αδειάστε και το υπόλοιπο μίγμα σας.
    6. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
    Συμβουλή του Σεφ:
    1) Βρέξτε τα σαβουαγιάρ ανά 2 για να μην σας σπάσουν. 
    2) Για να δώσετε περισσότερη γεύση στα μπισκότα, μπορείτε αντί για νερό να τα βρέξετε σε σιρόπι που έχετε φτιάξει ή σε γάλα με λίγο λικέρ.
    1. by note on 2/16/2015 9:39:21 AM
    αν τα βρεξω με χυμο πορτοκαλι θα βγει καλο η οχι?
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή
    Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ