GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Πίτα με γέμιση σοκολάτα

Πίτα με γέμιση σοκολάτα
Συνταγή για: Πίτα με γέμιση σοκολάτα

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  200γρ.
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125γρ. μαλακό βούτυρο
  • 125γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 2 ζύμες σφολιάτας
  • 1 κρόκο
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220°C βαθμούς.
    2. Προετοιμάστε την τάρτα σοκολάτας: ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί, χωρίς να προσθέσετε νερό.
    3. Ανακατέψτε με σύρμα σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και «αφρώδες».
    4. Προσθέστε τα αμύγδαλα σε σκόνη, την λιωμένη σοκολάτα, τα δύο αβγά (ρίχνοντάς τα ένα ένα μέχρι να απορροφηθούν καλά) και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά.
    5. Ξετυλίξτε την ζύμη μέσα στο ταψί κρατώντας την διαφάνεια με το ένα χέρι σταθερή και τραβώντας το φύλλο με το άλλο. Γεμίστε το κέντρο με το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.
    6. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και κολλήστε τις άκρες μεταξύ τους με τα δάχτυλά σας περιμετρικά. Σφραγίστε καλά με ένα πιρούνι.
    7. Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης , για να ροδίσει, με τον κρόκο αβγού. Κάντε τρύπες με ένα μαχαίρι στο φύλλο για να μη φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
    8. Ψήστε την πίτα για 17’ λεπτά περίπου στο φούρνο σας (η πίτα πρέπει να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές).
    Συμβουλή του Σεφ:
    Μπορείτε να ετοιμάσετε την πίτα, να την βάλετε στην κατάψυξη και να την ψήσετε μια άλλη μέρα!
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ