Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Πικάντικη Τάρτα Σοκολάτας

Για τη βάση μπισκότο:


  • 350γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας, τριμμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
     
Για τη γκανάς:

  • 200γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, τεμαχισμένη
  • 140γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι ελαφρά σπασμένο
  • 30γρ. μπισκότα  χοντροκομμένα, για το πασπάλισμα
  • 50γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα, για το πασπάλισμα
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για τη βάση μπισκότου: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο καλά σε ένα μπολ.
  2. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. διαμέτρου και τα στρώνουμε σε όλη τη φόρμα, καλύπτοντας σχεδόν μέχρι επάνω και τα τοιχώματα της φόρμας σε 3 εκ. ύψος περίπου.
  3. Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κατά προτίμηση στο ψυγείο. Αν φούσκωσε, τρυπάμε απαλά με ένα πιρούνι.
  4. Για τη γκανάς: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σκεπασμένα με μεβράνη σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
  5. Ανακατεύουμε ανά 20 δευτερόλεπτα, για να μην μας καεί η σοκολάτα.
  6. Προσθέτουμε και το πιπέρι και αδειάζουμε τη γκανάς μέσα στη βάση της τάρτας και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ