Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για: Παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

·      250γρ. γάλα πλήρες

·      4 κ.γ. κορνφλάουρ

·      250γρ. κρέμα γάλακτος

·      250γρ. γάλα εβαπορέ

·      130γρ. ζάχαρη

·      60γρ. μέλι

·      40γρ. κακάο

·      1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ. ψιλοκομμένη

·      2 πρέζες αλάτι

·      εκχύλισμα βανίλιας

·      Μπισκότο τύπου digestive για το σερβίρισμα


Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας το κορνφλάουρ σε 1/4 της κούπας από το φρέσκο γάλα.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα με την κρέμα, το εβαπορέ, τη ζάχαρη και το μέλι.
  3. Όταν πάρει βράση προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά, καθώς επίσης και το μίγμα με το κορνφλάουρ.
  4. Συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα.
  5. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε την κουβερτούρα και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  6. Βάλτε το μίγμα σε μια σακούλα που να κλείνει ερμητικά και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό. Αφήστε να παγώσει καλά το μίγμα.
  7. Περάστε από την παγωτομηχανή και σερβίρετε. Εναλλακτικά, βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα χτυπήστε το στο μίξερ. Στη συνέχεια, καταψύξτε το ξανά και επαναλάβετε για 3 φορές ακόμα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.
  8. Σερβίρετε πάνω σε σπασμένα μπισκότα.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ