GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για: Παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

·      250 γρ. γάλα πλήρες

·      4 κ.γ. κορνφλάουρ

·      250 γρ. κρέμα γάλακτος

·      250 γρ. γάλα εβαπορέ

·      130 γρ. ζάχαρη

·      60 γρ. μέλι

·      40 γρ. κακάο

·      1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Κλασσική 200 γρ. ψιλοκομμένη

·      2 πρέζες αλάτι

·      Εκχύλισμα βανίλιας

·      Μπισκότο τύπου digestive για το σερβίρισμα


Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας το κορνφλάουρ με το φρέσκο γάλα στο 1/4 της κούπας.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα με την κρέμα, το εβαπορέ, τη ζάχαρη και το μέλι.
  3. Όταν πάρει βράση προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά, καθώς επίσης και το μείγμα με το κορνφλάουρ.
  4. Συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  5. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε την κουβερτούρα και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  6. Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα που να κλείνει ερμητικά και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό. Αφήστε να παγώσει καλά το μείγμα.
  7. Περάστε το από την παγωτομηχανή και σερβίρετε. Εναλλακτικά, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα χτυπήστε το στο μίξερ. Στη συνέχεια, καταψύξτε το ξανά και επαναλάβετε για 3 φορές ακόμα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.
  8. Σερβίρετε το παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη πάνω σε σπασμένα μπισκότα.

    Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές γλυκών με κουβερτούρα κλασσική και απολαυστικές συνταγές γλυκών από τον Άκη Πετρετζίκη.