Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και καρύδια

Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και καρύδια
Συνταγή για: Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και καρύδια

Υλικά

Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 23εκ.

  • 190γρ. λάδι (ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο)
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη 
  • 240γρ. χυμός πορτοκάλι (περίπου 2-3 πορτοκάλια)
  • 25γρ. κονιάκ
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. σταφίδες
  • 100γρ. καρύδια
  • 390γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ. σόδα
  • 1-2κ.γ. κανέλα
  • Εκτέλεση

    1. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και μετά το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Διαφορετικά μπορούμε να στρώσουμε και λαδόκολλα.
    2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς (αέρα).
    3. Τρίβουμε τα καρύδια (ανάλογα με τα γούστα μας είτε σκόνη είτε πιο χονδροκομμένα) και αν θέλουμε μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
    4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε τρίμματα.
    5. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη 3-4' και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι (προσέχουμε γιατί πιτσιλάει). Στραγγίζουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το κονιάκ μέσα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα και την κανέλα και τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα. Χτυπάμε με το μίξερ τόσο όσο να ομογενοποιηθεί, όχι περισσότερο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κατά προτίμηση.
    6. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 50' περίπου(στα 40' μπορούμε να κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ελέγχουμε μετά από 10' με οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς αφήνουμε λίγο ακόμα).

      Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες και γρήγορες συνταγές γλυκών
    Συμβουλή του Σεφ:
    1. Αν έχετε μεγαλύτερο ταψάκι, θα βγει πιο χαμηλό και άρα θα χρειαστεί και λιγότερο ψήσιμο. 2. Η θερμοκρασία του φούρνου και η ώρα καλό είναι να προσαρμοστούν στα δικά σας δεδομένα.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ