GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας
Συνταγή για: Μους σοκολάτας

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ. 
  • 6 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πολύ λίγη βανίλια
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να γίνει χλιαρή.
    2. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
    3. Προσθέστε στα ασπράδια το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε τα με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα.
    4. Ρίξτε σταδιακά τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας δυνατά.
    5. Ενσωματώστε το 1/3 της μαρέγκας ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ανακατεύοντας το μίγμα με μαρίζα ή σπάτουλα με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (ώστε να ανακατευτεί καλά η σοκολάτα και να μην πέσει η μαρέγκα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας.
    6. Αφήστε τη μους τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο & σερβίρετε τη δροσερή.
    Συμβουλή του Σεφ:
    Μπορείτε να βάλετε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών σε μπεν μαρί για να τα παστεριώσετε.
    1. by note on 2/16/2015 2:34:32 PM
    ωμα τα αυγα?
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ