GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Ανάμικτη μους λευκής & μαύρης σοκολάτας

Ανάμικτη μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Συνταγή για: Ανάμικτη μους λευκής & μαύρης σοκολάτας

Υλικά

  • 1/2 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (100γρ.)
  • 1/2 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή (90γρ.)
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Για τη μους μαύρης σοκολάτας, κόψτε σε κομματάκια την κουβερτούρα και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
    2. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε τα με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα.
    3. Ρίξτε σταδιακά τους κρόκους στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας δυνατά.
    4. Προσθέστε το 1/3 της μαρέγκας στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας δυνατά και προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη με μια μαρίζα ή σπάτουλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις το μίγμα από κάτω προς τα πάνω (ώστε να ανακατευτεί καλά η σοκολάτα και να μην πέσει η μαρέγκα) μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    5. Αδειάστε το μίγμα σε γυάλινα ποτηράκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
    6. Για τη λευκή μους, κόψτε τη λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε ώστε να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.
    7. Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή κρέμα.
    8. Προσθέστε τη μισή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στη συνέχεια την υπόλοιπη και ανακατέψτε απαλά.
    9. Προσθέστε το μίγμα στις φόρμες με την ήδη κρύα μους σοκολάτας και τοποθετήστε εκ νέου στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
    Συμβουλή του Σεφ:
    1) Για περισσότερες μερίδες χρησιμοποιήστε ολόκληρη κουβερτούρα και διπλασιάστε ανάλογα και τα υπόλοιπα υλικά. 2) Για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας αρκεί να αφήσετε να παγώσει η μους στο ψυγείο δίνοντας κλίση στα ποτηράκια.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ