Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Monkey bread με κεράσι και σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Για τη ζύμη:

  • 250 ml νερό
  • 1 μαγιά ξερή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 

Για βούτηγμα:

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το γλυκό μας:

  • 400 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 50 γρ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος ή κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για τη γέμιση: Βάζουμε τα κεράσια, το νερό, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαφριά μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε τη μαγιά με 50 γρ. από το νερό σε ένα μπολ με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μίξερ με το σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα νερό - μαγιά και ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το γάντζο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε. Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.).
  4. Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και αφήνουμε κάπου ζεστά με μια πετσέτα σκεπασμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Όσο περιμένουμε τη ζύμη ετοιμάζουμε το μείγμα για το βούτηγμα.
  5. Για το βούτηγμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα με ένα κουτάλι.
  6. Όταν περάσει 1 ώρα, κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια (διάμετρο 2 εκ). Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο και στην συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης.
  7. Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (25 εκ.) με τα μισά μπαλάκια (σκοπός μας είναι μόλις ψηθεί το ψωμί, τα μπαλάκια να εφάπτονται). Αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική, καλό είναι να τη βουτυρώσουμε.
  8. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, μοιράζουμε τη μισή σοκολάτα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπαλάκια.
  9. Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τη σοκολάτα. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά (περίπου 40 λεπτά).
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
Συμβουλή του Σεφ:
Χρησιμοποιήστε κλασική κουβερτούρα Nestlé Dessert ή Κουβερτούρα Nestlé Dessert Γάλακτος!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ