Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Μoelleux με σοκολάτα και καραμελωμένα κάσιους

Μoelleux με σοκολάτα και καραμελωμένα κάσιους
Συνταγή για: Μoelleux με σοκολάτα και καραμελωμένα κάσιους

Υλικά

  • 125γρ. φυστίκια κάσιους ανάλατα
  • 100γρ. ζάχαρη + 60γρ. για την καραμέλα
  • 125γρ. βούτυρο + 20γρ. για την καραμέλα (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 4 αυγά
  • 50γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Κόψτε σε κομμάτια τα κάσιους.
    2. Σε ένα μικρό τηγανάκι, ετοιμάστε την καραμέλα με τα 60γρ. ζάχαρης. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέστε τα 20γρ. βουτύρου και στη συνέχεια τα κομμάτια κάσιους και ανακατέψτε.
    3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αλουμινόχαρτο για να κρυώσει, και μετά κόψτε το σε πιο μικρά κομμάτια.
    4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
    5. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε ένα μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W).
    6. Προσθέστε στη λιωμένη σοκολάτα τα 125γρ. βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
    7. Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε τους κρόκους με τα 100γρ. ζάχαρης μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
    8. Προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας την πρέζα αλατιού.
    9. Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας τη μαρέγκα σταδιακά & ανακατέψτε μαλακά.
    10. Bουτυρώστε και αλευρώστε τα φορμάκια, γεμίστε τα με το μείγμα και προσθέστε από πάνω τα καραμελωμένα κάσιους. Βάλτε τα στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
    Συμβουλή του Σεφ:
    Ο συγκεκριμένος τύπου γλυκού ψήνεται για 20-25 λεπτά για να διατηρηθεί η υφή του στο κέντρο μαλακή και ρευστή.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ