GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα και φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα και φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για: Μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα και φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

Για την κρέμα πατισερί:

  • 500 γρ. γάλα
  • 6 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κορνφλάουρ
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ  DESSERT Λευκή ψιλοκομμένη (180 γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 250 γρ. φράουλες

Για τη βάση:


  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα πατισερί: Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάστε το γάλα σε ένα ποτήρι και στεγνώστε το κατσαρολάκι.
  2. Προσθέστε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το κορνφλάουρ και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά το μισό από το καυτό γάλα (κουταλιά-κουταλιά) ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε και το υπόλοιπο γάλα και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Αφήστε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας πολύ καλά συνεχώς.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, την κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Λευκή, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το μείγμα και σκεπάστε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Κρυώστε την κρέμα στο ψυγείο και έπειτα πάρτε τη σφολιάτα και ανοίξτε την ελαφρά με τον πλάστη.
  6. Πασπαλίστε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε κάθε φύλλο στη μέση οριζόντια και σε 5 λωρίδες κάθετα (συνολικά το κάθε φύλλο βγάζει 10 παραλληλόγραμμα κομμάτια).
  7. Σε ένα ταψί στρώστε λαδόκολλα και απλώστε τη σφολιάτα με την πλευρά που έχετε απλώσει ζάχαρη άχνη από κάτω. Πασπαλίστε και την πάνω πλευρά με ζάχαρη άχνη.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20 λεπτά. Προσοχή στο φούρνο, βάλτε το ταψί σε υψηλή θέση για να ψηθούν ομοιόμορφα οι σφολιάτες και από κάτω και να φουσκώσουν. Αφήστε τις σφολιάτες, όταν ψηθούν, να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και κόψτε τις στη μέση οριζοντίως.
  9. Έχετε δύο τρόπους να ετοιμάσετε το γλυκό σας. Είτε να ετοιμάσετε ατομικά μιλφέιγ είτε ένα μεγάλο για πολλά άτομα σε ένα τραπέζι. Σε όλες τις περιπτώσεις για να σταθούν οι σφολιάτες πάνω στο πιάτο, από κάτω βάλτε λίγη κρέμα για να μην μετακινούνται στο πιάτο σας. Βάλτε μια «μισή» σφολιάτα, από πάνω κρέμα, λίγες ψιλοκομμένες φράουλες και συνεχίστε με σφολιάτες και κρέμα. Τρεις στρώσεις είναι αρκετές.
  10. Κρατήστε 2-3 κομμάτια σφολιάτας που έχετε θρυμματίσει πάνω πάνω για να φαίνεται πιο όμορφο ακόμα το γλυκό και τέλος πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε.

    Λαχταριστό μιλφέιγ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές γλυκών με κουβερτούρα λευκή και απολαυστικές συνταγές γλυκών από τον Άκη Πετρετζίκη.