GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Μιλφέιγ με καρύδια και σοκολάτα

Μιλφέιγ με καρύδια και σοκολάτα
Συνταγή για: Μιλφέιγ με καρύδια και σοκολάτα

Υλικά

·         1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.

·         400ml γάλα 2%

·         2 αυγά

·         1 κ.σ. αλεύρι

·         20γρ. Ζάχαρη

·         20γρ. Καρύδια

·         1 κομμάτι βούτυρο

·         2 φύλλα κρούστας κομμένα σε τετράγωνα 9Χ9 (24 τεμ)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώστε τη κουβερτούρα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι.
  4. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, ρίξτε το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει πάνω στη φωτιά με το σύρμα & μόλις δέσει απλώστε το σε ένα ταψί, σκεπάστε το με μια μεμβράνη που να εφάπτεται επάνω και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, προσθέστε 1 κ.σ. νερό και αφήστε να καραμελώσει. Μόλις καραμελώσει προσθέστε τα σπασμένα καρύδια και ανακατέψτε. Μόλις καραμελώσουν ρίξτε τα σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  6. Αλείψτε με βούτυρο τα φύλλα & βάλτε τα σε ταψάκια. Ρίξτε σε 8 από τα φύλλα, καραμελωμένα καρύδια & ψήστε τα για 3-4 λεπτά.
  7. Για να σερβίρετε, βάλτε ένα φύλλο στο πιάτο σας & από πάνω βάλτε κρέμα σοκολάτας. Επαναλάβετε για άλλη μια φορά και σκεπάστε με το φύλλο που έχει καραμελωμένα καρύδια.
Συμβουλή του Σεφ:
Στήνουμε το γλυκό μας λίγο πριν σερβίρουμε!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ