Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Madeleines με καραμέλα βουτύρου και αμύγδαλα

Madeleines με καραμέλα βουτύρου και αμύγδαλα
Συνταγή για: Madeleines με καραμέλα βουτύρου και αμύγδαλα

Υλικά

•    1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο 200γρ.

•    100γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα)

•    100γρ. αλεύρι

•    70γρ.  ζάχαρη άχνη

•    60γρ. αμύγδαλα λευκά χωρίς φλούδα

•    10 καραμέλες βουτύρου

•    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

•    2 αυγά

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C.
  2. Σπάστε τα αμύγδαλα και δώστε τους χρώμα σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο.
  3. Λιώστε τα 100γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το μπέικιν παόυντερ.
  5. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και προσθέστε την στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα.
  6. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ.
  7. Βουτυρώστε και αλευρώστε τις θήκες από τη φόρμα για τα madeleines.
  8. Γεμίστε τις θήκες μέχρι τη μέση με τη ζύμη. Βάλτε μέσα σε κάθε θήκη μισή καραμέλα βουτύρου και σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη.  
  9. Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλα 10 στη φόρμα να ξεκουραστούν πριν σερβίρετε.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ