Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Macarons με σοκολάτα

Συνταγή για: Macarons με σοκολάτα

•    1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο 200γρ.

•    120γρ.  ζάχαρη

•    60γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

•    ασπράδια απο 2 αυγά

•    100ml κρέμα γάλακτος

•    1 πρέζα αλάτι

•    βούτυρο για άλειμμα

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
  2. Λιώστε τα 100γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
  3. Ανακατέψτε τα 2/3 της ζάχαρης με τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέστε τη λιωμένη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  5. Ενώστε απαλά τα μίγματα και ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά - σιγά τη μαρέγκα για να μη πέσει ο όγκος της.
  6. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε ποσότητα από τη ζύμη, σχηματίζοντας τα κουλουράκια σας. (Προσέξτε να έχουν ίδιο σχήμα και μέγεθος).
  7. Ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκολλήστε τα μπισκότα αμυγδάλου και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  8. Για το γλάσο: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα στη χοντροκομμένη σοκολάτα (100γρ.). Σκεπάστε και αφήστε για μερικά λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάλτε γλάσο πάνω σε ένα μπισκότο και σκεπάστε με ένα δεύτερο από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ