Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Macaron με γέμιση γκανάζ πραλίνας από τον Άκη Πετρετζίκη

Για τα μακαρόν:

  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 10 γρ. κακάο
  • 75 γρ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωμάτιου
  • ¼ κ.γ. λεμόνι
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση:

  • 2 Κουβερτούρες NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 340 γρ.
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. Kahlua, προαιρετικά
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για τα μακαρόν: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
  2. Στο μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και ξεκινάμε να τα χτυπάμε. Καθώς αφρατεύουν προσθέτουμε το λεμόνι και μετά τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά και τέλος το αλάτι. Θέλουμε να πάρουμε μια μαρέγκα αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτή.
  3. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά που έχουμε κρατήσει περνώντας τα από μια σίτα πάνω από το μπολ του μίξερ.
  4. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε το μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα με πολύ απαλές κινήσεις. Το μείγμα θα φαίνεται αρκετά πηχτό στην αρχή αλλά θα γίνεται πιο νερουλό καθώς ανακατεύουμε! Ο τρόπος για να δούμε πότε να σταματήσουμε να ανακατεύουμε είναι ο εξής: Αν πάρουμε με το κουτάλι μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνουμε ξανά στο μπολ και διαλυθεί (χαθεί) μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τότε το μείγμα μας έχει τη σωστή σύσταση. ΔΕΝ ανακατεύουμε άλλο! Αν παίρνει περισσότερη ώρα από τα 10 δευτερόλεπτα, τότε ανακατεύουμε μία-δυο φορές ακόμα.
  5. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  6. Στρώνουμε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και φτιάχνουμε από 20 μπισκοτάκια πάνω σε κάθε ταψί. Χτυπάμε λίγο τα ταψάκια πάνω στον πάγκο για να φύγουν φυσαλίδες αέρα μέσα από τα “μπισκότα” μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα.
  7. Αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα στον πάγκο τα ταψάκια μας μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα πάνω από τα μπισκότα. Ανάλογα την εποχή και την υγρασία μπορεί να πάρει από 30-60 λεπτά. Πρέπει όταν τα ακουμπάμε με το δάχτυλο να μην “κολλάει” πάνω στο μακαρόν.
  8. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Καθώς κρυώνουν ετοιμάζουμε τη γκανάζ.
  9. Για την γκανάζ: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Λίγο πριν βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το ποτό και ανακατεύουμε και αυτό.
  10. Βάζουμε την γκανάζ σε ένα κορνέ. Βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο τα μακαρόν ανάλογα με το μέγεθός τους. Γεμίζουμε ανάμεσα τα δύο μακαρόν με γκανάζ και σερβίρουμε.
Συμβουλή του Σεφ:
Μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 5 μέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ