Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Κρέπες με ροδάκινα, σαντιγί και σοκολάτα

Για τις κρέπες:

  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 270 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σαντιγί:

  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ ροδάκινα χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια 1-2 εκ.
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. γαρίφαλο
  • 100 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και έξτρα λιωμένη για σερβίρισμα
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Στο τηγάνι μας, προσθέτουμε 1/4 από το μείγμα και σε χαμηλή φωτιά, αφού αλείψουμε το τηγάνι με σπορέλαιο για να μην κολλήσουν οι κρέπες, ψήνουμε και από τις 2 μεριές για 1 λεπτό.
  3. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα για να ολοκληρώσουμε τις κρέπες.
  4. Για τη γέμιση: Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με την άχνη.
  5. Βάζουμε λίγο λίγο το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα φρούτα λίγα λίγα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι εντελώς. Αφαιρούμε και προσθέτουμε τα επόμενα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φρούτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  6. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  7. Για τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη μέχρι να πάρουμε μια ωραία σαντιγί.
  8. Συνοδεύουμε τις κρέπες με τα φρούτα, τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ