GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα

Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα
Συνταγή για: Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 150ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 10γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. καστανή ζάχαρη για γαρνίρισμα
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
    2. Σε ένα γυάλινο μπολ σπάστε την κουβερτούρα σε κομματάκια, προσθέστε την κρέμα το γάλα και τη λευκή ζάχαρη και ζεστάνετε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό σε μέγιστη ένταση (850W). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και προσθέστε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας.
    4. Μοιράστε το σε ατομικές γυάλινες φόρμες και ψήστε για 16 λεπτά.
    5. Αφήστε να γίνουν χλιαρές και βάλτε τις κρέμες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (στο γκριλ), γαρνίρετε με την καστανή ζάχαρη και ψήστε για 6-7 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί η κρούστα.
    Συμβουλή του Σεφ:
    Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε την κρούστα με το ειδικό φλόγιστρο, έχοντας πάντα προσθέσει την καστανή ζάχαρη.