GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα μήλα
Συνταγή για: Κορμός με πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 μεγάλους κρόκους
  • αλάτι μια πρέζα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κορνφλάουρ
  • 60γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • ¼ κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • έξτρα βούτυρο & λίγο κακάο για το αλεύρωμα του ταψιού
  • 40γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα σε μικρά κομμάτια

Για τη γέμιση: 
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ. & 130γρ. επιπλέον
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 μήλα golden
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Για το παντεσπάνι: Σε ένα μίξερ με σύρμα χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι και τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ πολύ καλά.
  2. Μόλις αφρατέψουν ετοιμάστε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, και τα μπαχαρικά κοσκινίζοντάς τα μαζί σε ένα μπολ. Εκεί μέσα ανακατέψτε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με μία μαρίζ.
  3. Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Πάρτε ένα ταψί 25x35 εκ., απλώστε λίγο βούτυρο στη βάση του, προσθέστε λαδόκολλα και μετά βουτυρο κακαώνετε τη λαδόκολλα και ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Για τη γέμιση: Κόψτε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τηγανίστε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα μαζί με το μέλι.
  6. Σε ένα μπολ ζεστάνετε στα μικροκύματα την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια για 3 λεπτά στα 500 W. Ανακατέψτε τα μήλα μέσα στην γκανάζ και αφήστε στην άκρη.
  7. Κόψτε το κέικ σε τρία μέρη στο μέγεθος μίας φόρμας για κέικ και στρώστε με λαδόκολλα ή μεμβράνη τη φόρμα για το κέικ.
  8. Προσθέστε μια στρώση από το παντεσπάνι στον πάτο της φόρμας και στη συνέχεια τη μισή γκανάζ σοκολάτας με μήλα και έπειτα ένα άλλο στρώμα από παντεσπάνι και την υπόλοιπη γκανάζ σοκολάτας με τα μήλα. Τέλος, προσθέστε ένα τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.
  9. Πιέστε καλά το παντεσπάνι ώστε να μην μείνουν κενά στο γλυκό και αφήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Συμβουλή του Σεφ:
Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ