Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Κέικ στρατσιατέλα

Κέικ στρατσιατέλα
Συνταγή για: Κέικ στρατσιατέλα

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERT 200γρ. 
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ. (για τη διακόσμηση) 
  • 30γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • 240γρ. αλεύρι
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 80γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομμάτια.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κουβερτούρα και το μπέικιν. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
  4. Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε στη δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το ηλιέλαιο σε δόσεις και το γιαούρτι και χτυπήστε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  5. Εκτός μίξερ, ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  6. Αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ (23 εκ. διάμετρο), προσθέστε το μίγμα. και ψήστε για 20 λεπτά.
  7. Λιώστε τη κουβερτούρα Γάλακτος και περιχύστε το κέικ.
  8. Διακοσμήστε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και αφήστε το ψυγείο για 40 λεπτά πριν σερβίρετε.
Συμβουλή του Σεφ:
Για μια πιο παιδική εκδοχή, γαρνίρετε το κέικ με smarties αντί για αμύγδαλα!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ