GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Κέικ σοκολάτας με πούδρα αμυγδάλου

Γλυκό κέικ σοκολάτας με πούδρα αμυγδάλου
Συνταγή για: Κέικ σοκολάτας με πούδρα αμυγδάλου

Υλικά

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 90γρ. αμύγδαλα
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 130γρ. βούτυρο (+ λίγο για το σκεύος)
  • 90γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
  • 6 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

    Εκτέλεση

    1. Χτυπήστε στο μίξερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη-πούδρα.
    2. Σε ένα γυάλινο μπολ, κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση) ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί.
    3. Χτυπήστε στο μίξερ την μισή ζάχαρη με το μαλακωμένο βούτυρο. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας ελαφρά. Ανακατέψτε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου και προσθέστε τα στο μίγμα.
    4. Χωρίστε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
    5. Ανακατέψτε τα 2 μίγματα, προσθέτοντας αρχικά τη μισή μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη μισή ανακατεύοντας με ανάλαφρες περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα ή μαρίζα.
    6. Ρίξτε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C για 30 λεπτά.
    Συμβουλή του Σεφ:
    1) Διατηρήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. 
    2) Το κέικ πρέπει όταν το τρυπήσετε στο κέντρο με μαχαίρι να είναι στεγνό.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ