Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Κέικ λευκής σοκολάτας

Για το κέικ:

  • 180 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. άχνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι γοχ
  • 1 κγ. κοφτή σόδα
  • 1 κγ κοφτή μπέικιν

Για την πατισερί λευκής σοκολάτας:

  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κρόκους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή λιωμένη
  • 3 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • έξτρα τριμμένη κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή για γαρνίρισμα
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.
  4. Για την πατισερί λευκής σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το γάλα σε ένα ποτήρι και στεγνώνουμε το κατσαρολάκι.
  5. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε μέσα τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε και το κορνφλάουρ, ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό από το καυτό γάλα κουτάλα-κουτάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας πολύ καλά συνεχώς.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη λευκή σοκολάτα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Κρατάμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
  8. Κρυώνουμε την κρέμα στο ψυγείο. Αφού περάσουν 30 λεπτά και σφίξει η κρέμα τη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψει.
  9. Καλύπτουμε το κέικ με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ