GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Καλτσόνε σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Καλτσόνε σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για: Καλτσόνε σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

•    1 φακελάκι ξερή μαγιά

•    250ml χλιαρό νερό

•    135γρ. & 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•    85γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη 

•    2 κ.σ. λάδι

•    1 1/4 κ.γ. αλάτι

•    σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι

 

Για την γέμιση:

•    300γρ. τυρί μασκαρπόνε

•    300γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT  Πραλίνα σε μικρά κυβάκια

 

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τα 140γρ. αλεύρι και αφήστε τα για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ λιώστε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
  4. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα με τη μαγιά ρίξτε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Βάλτε στο μίξερ το μίγμα και ξεκινήστε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνοντας σιγά - σιγά και το αλάτι.
  6. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε τη να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίστε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
  7. Σε ένα πάγκο ρίξτε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξετε τα ζυμάρια χωρίς να κολλήσουν. Ρίξτε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι από πάνω. Ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό γίνεται. Εάν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίξτε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
  8. Σε αυτό το σημείο προσθέστε 50γρ. μασκαρπόνε και 50γρ. σοκολάτα.
  9. Με ένα πινέλο αλείψτε την περιφέρειά της με νερό και διπλώστε από πάνω τη μισή ζύμη κλείνοντάς τη καλά.
  10. Ψήστε για 10-12 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ