Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο

Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο
Συνταγή για: Γρανίτα με σοκολάτα και δυόσμο

Υλικά

  • 500 ml νερό
  • 20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ. 


Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
  2. Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και τα βάλτε τα στον πάτο μιας άλλης κατσαρόλας μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Ρίξτε το καυτό νερό από πάνω και σκεπάστε με μια μεμβράνη. Αφήστε για 10 λεπτά εκτός φωτιάς να βγάλει τα αρώματα του ο δυόσμος.
  4. Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα.
  5. Σουρώστε το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  6. Αποσύρετε και προσθέστε τη κουβερτούρα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί (22Χ30 εκ). Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  8. Ανακατέψτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι για να μη δημιουργούνται παγάκια στις άκρες. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με θρυμματισμένο πάγο.
  9. Πριν σερβίρετε, αφήστε την γρανίτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύσετε την με φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ