GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Φοντάν σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού

Φοντάν σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού
Συνταγή για: Φοντάν σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

•    80γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο 

•    200ml γάλα 2%

•    2 αυγά

•    35γρ. αλεύρι

•    30γρ. ζάχαρη άχνη

•    20γρ.  βούτυρο

•    20γρ. σκόνη αμυγδαλο

•    ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Ανακατέψτε τα 10γρ. ζάχαρη, με τα 15γρ. αλεύρι και το 1 αυγό.
  3. Ζεστάνετε το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα με το αυγό.
  4. Ψήστε σε μια κατσαρόλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
  6. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα 20γρ. ζάχαρη με τα 20γρ. αλεύρι, το βούτυρο με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα σε σκόνη. Προσθέστε και το 1 αυγό και ανακατέψτε ξανά.
  7. Χωρίστε το μίγμα σε 4 φορμάκια και ψήστε για 6 λεπτά.
  8. Αναποδογυρίστε και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα στο κάθε fondant.
Συμβουλή του Σεφ:
Καταναλώστε ζεστό με κρύα κρέμα!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ