GlikesSintages.gr
Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Εύκολη και γρήγορη κρέμα σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη και γρήγορη κρέμα σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για: Εύκολη και γρήγορη κρέμα σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

·      30γρ. κορνφλάουρ

·      100γρ. ζάχαρη

·      2 πρέζες αλάτι

·      700γρ. γάλα πλήρες

·      1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ.

·      1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

·      λίγο τριμμένο φουντούκι

Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ και το αλάτι.
  2. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει ένα μίγμα ανακατεύοντας με σύρμα.
  3. Βάλτε το μίγμα στη φωτιά και ξεκινήστε να ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Στόχος σας είναι να πήξει η κρέμα, αλλά να μη μείνει γεύση αλευριού. Γι’ αυτό χρειάζεται να μαγειρευτεί καλά η κρέμα για αρκετή ώρα, ώστε να πάψει το κορνφλάουρ να έχει έντονη παρουσία στην κρέμα.
  4. Προσθέστε τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε για 2 -3 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αναμειχθεί καλά με το υπόλοιπο μίγμα.
  5. Μοιράστε το μίγμα σε μπολάκια και αφήστε να κρυώσει.
  6. Τέλος, ρίξτε το τριμμένο φουντούκι.
Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να το φάτε είτε χλιαρό ή κρύο!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ