Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Κάπκεϊκ Σοκολάτας φράουλας με Φρόστινγκ φράουλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Για τα καπκέικ:

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 120 γρ. βραστό νερό
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT λιωμένη
  • 1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτο
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Για το φρόστινγκ φράουλας:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 350 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. μαρμελάδα φράουλας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τις φράουλες (προαιρετικά):

  • 12 φράουλες
  • 140 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
ΕΠΙΛΕΞΤΕ SUPERMARKET
Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
  1. Για τα καπκέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε 12 φορμάκια ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
  2. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε μέσα και τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 του.
  5. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια για δέκα λεπτά. Τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.
  6. Για το φρόστινγκ: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα ρίχνουμε την κρέμα, τη μαρμελάδα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμα.
  7. Για τις φράουλες: Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Βουτάμε το μισό της κάθε φράουλας στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να στεγνώσει.
  8. Με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε το φρόστινγκ στα καπκέικ και διακοσμούμε το κάθε ένα με μια φράουλα. Αλλιώς απλά ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε πάνω στο φρόστινγκ και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Συμβουλή του Σεφ:
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Nestlé Dessert 65% κακάο!
Γράψτε το σχόλιο σας
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ

Cookies

Η Nestlé θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες για να κατανοήσει τα ενδιαφέροντά σας, να προσαρμόσει τον ιστότοπό της στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις της. Η Nestlé σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών και σας καλεί να μελετήσετε την Πολιτική Ιδιωτικότητας, η οποία περιλαμβάνει μία εκτενή περιγραφή του πώς χρησιμοποιεί τα cookies.
OK Ρυθμίσεις