Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές

Συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Ατομικές τάρτες με αχλάδι, φυστίκι & παγωτό πραλίνα
  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ.
  • 150ml γάλα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. μαλακό βούτυρο + 20γρ. (2κ.σ.)
  • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
  • 1 αυγό
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 3 αχλάδια
  • 3κ.σ. μέλι
  • 250γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτες
  • Πατώντας αυτό το κουμπί, μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου. Ως προς αυτό ισχύουν τα προβλεπόμενα στους Όρους Χρήσης για τους Συνδέσμους με άλλους διαδικτυακούς τόπους.
    1. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα για 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων στα 500W. Αδειάστε το σε παραλληλόγραμμο σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
    2. Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέστε 2 κ.σ. στο μίγμα σας. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
    3. Κόψτε σε μικρά κομματάκια τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το αυγό, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα 20γρ. βούτυρο (1κ.σ.).
    4. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κομμάτια τα αχλάδια και σωτάρετέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με το μέλι.
    5. Τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη για τάρτες σε 5 ατομικές φόρμες, αφαιρέστε ότι περισσεύει από τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε σε κάθε τάρτα το μίγμα με τα φιστίκια. Προσθέστε 4-5 φέτες ή μικρά κομματάκια αχλαδιού στην κάθε τάρτα και ψήστε τις για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180-200C).
    6. Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.
    7. Προσθέστε μια μπάλα παγωτό πραλίνα στην κάθε τάρτα αμέσως πριν την σερβίρετε.
    Γράψτε το σχόλιο σας
    Βαθμολογήστε τη συνταγή
    Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ