Ατομικά τσιζκέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
· 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive σπασμένα
· 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 250 γρ. τυρί κρέμα
· 1/2 κούπα ρικότα
· 2 βανίλιες σκόνη
· 40 γρ. ζάχαρη άχνη
· 2 αυγά
· 1 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ (200γρ )

Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Στο πολυκοπτικό βάζετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Μοιράστε το μίγμα στις θήκες για μάφιν στις οποίες έχετε βάλει χαρτάκια. Γεμίστε τις κατά το 1/4 με το μίγμα της βάσης & ψήστε για 10-12 λεπτά.
- Παράλληλα, στο μίξερ χτυπήστε τα τυριά με ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε και τα 2 αυγά ένα - ένα ανακατεύοντας καλά ενδιάμεσα. Τέλος, προσθέστε και το αλεύρι και ενσωματώστε το στο μίγμα.
- Βάλτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε το μίγμα μέσα στα χαρτάκια.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ίσα- ίσα για να πήξουν και αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στις θήκες.
- Σερβίρετε διακοσμώντας με την έξτρα λιωμένη κουβερτούρα .