Δημιουργήστε… με εύκολες και γρήγορες συνταγές
Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι από τη Madame Ginger
09 May 2016
Αυτή η νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι δεν θα ξεγελάσει απλά την λιγούρα σου. Θα σε γεμίσει ευτυχία, αυτήν την ευτυχία που μόνο ένα σοκολατένιο γλυκό μπορεί να σου προσφέρει…
Η γέμιση της τάρτας μας, βελούδινη,  ανάλαφρη και με άρωμα πορτοκαλιού, θα καλύψει οποιοδήποτε στερητικό σύνδρομο έπαθες κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Και το καλύτερο? Φτάνει μόνο μία κουβερτούρα Nestle Dessert (200γρ.) για να φτιάξεις ολόκληρη την τάρτα και ακόμα 3 μόνο υλικά.

Όσο για την ζύμη; Τραγανή λόγω του θρυμματισμένου αμυγδάλου και νόστιμη λόγω του ελαιόλαδου και του χυμού πορτοκαλιού, είναι η τέλεια βάση για την to-die-for σοκολατένια γέμιση. Τα καραμελωμένα φουντούκια προσθέτουν μια extra τραγανή υφή αλλά και μια πικρόγλυκη γεύση που σε κάνει να τα αναζητάς σε κάθε κουταλιά.

Απολαύστε την κατά τη διάρκεια της νηστείας και κρατήστε την συνταγή γιατί σίγουρα θα αναζητήσετε την γεύση της και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα.

Υλικά για την ζύμη: (για ταρτιέρα 22εκ.)

  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αμύγδαλα λευκά
Υλικά για την γέμιση:
  • 1 κουβερτούρα Nestle Dessert (200γρ.)
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ταχίνι με πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μέλι
Υλικά για τα φουντούκια:
  • 150 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση:

1) Ξεκινάμε με την ζύμη της τάρτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC. Βάζουμε σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά της σούπας από την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

2) Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

3) Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι κοσκιννισμένο και την πούδρα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε πολύ καλά, στην αρχή με μία κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4) Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε ενδιάμεσα την ζύμη. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και λίγο μεγαλύτερο από την διάσταση της ταρτιέρας.

5) Ξεκολλάμε την μία λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα και ξεκολλάμε την δεύτερη λαδόκολλα. Στρώνουμε τη ζύμης μέσα στην ταρτιέρα και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει.

6) Τρυπάμε όλη την επιφάνεια (και τα πλαϊνά) με ένα πηρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με βάρος (φασόλια ή ρύζι). Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το βάρος.

7) Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η ζύμη μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

8) Συνεχίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα Nestle Dessert (200 γρ.) να λιώσει.

9) Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.

10) Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά.

11) Όσο περιμένουμε, φτιάχνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μικρή κατσαρόλα, την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

12) Μόλις τα φουντούκια καραμελώσουν, τα μεταφέρουμε και τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.

13) Μόλις κρυώσει η τάρτα μας, σπάμε τα φουντούκια με το χέρι και διακοσμούμε στο κέντρο της τάρτας.


Αν θέλετε να βρείτε και άλλες συνταγές της Madame Ginger, πατήστε εδώ.



1. by glyks on 4/21/2017 1:41:00 PM
τέλειααα!!!
Γράψτε το σχόλιο σας
Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε το σχόλιο σας. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ